Гешев: Имам врагове, с работата си засегнах хора с милиарди. Ще правя, каквото трябва, да става, каквото ще /видео/

0
360
Снимки: 24 часа

Не смятам, че съм извършил нещо, за което да ме разследват, допълни обвинител №1 в Ямбол, където бе разкрита модерна нарколаборатория

„Рухна митът за всесилния и неподлежащ на контрол главен прокурор. Този мит беше разпространяван от политически среди и НПО-та, чиято цел е унищожаване на прокуратурата. Този мит рухна с решението на Конституционния съд“, заяви главният прокурор Иван Гешев.

„Не смятам, че съм извършил нещо, за което да ме разследват“, допълни обвинител №1 от Ямбол, където се провежда специализирана полицейска операция.

„Конституционното решение отговаря на всички наши въпроси. Аз съм доволен. Стана ясно, че прокуратурата е спазила и спазва законите. Как ще бъде приложено конституционното решение, ще решат съответните прокурори по отделните казуси“, посочи Гешев в коментар по произнасянето на КС, че действащ президент и вицепрезидент могат да бъдат разследвани, но не може да им бъдат повдигани обвинения.

„Имам врагове, с работата си засегнах хора с милиарди, знам, че ще има реакция, знам, че прокуратурата ще бъде атакувана, ще бъдат направени опити да бъде унищожена. Ще правя, каквото трябва да се направи, да става каквото ще“, отсече още обвинител №1.

Според него спецпрокуратурата не е удобна на хора с много пари и те искат да компрометират тази институция.

Главният прокурор е в Ямбол, където прокуратурата и полицията разбиха нарколаборатория за отглеждане, производство и пакетиране на марихуана. Тя е разположена на три етажа в бившата сграда на „Топлофикация Ямбол“ ЕАД.

По време на разследването са установени общо 14 помещения, в които са се намирали над 2000 растения от вида на конопа в различен стадий на развитие. Открити са и над 20 килограма суха тревна маса, която е била пакетирана и готова за изнасяне. Тя е била поставяна в пакети от по 500 грама всеки. На място са установени и над 1000 литра препарати за торене и растителна защита.

Помещенията са оборудвани със системи за овлажняване, влагоизсушаване, капково напояване, специална осветителна и отоплителна инфраструктура. В помещенията е извършвана цялостна дейност по разсад, засаждане, отглеждане, бране, издушаване, пакетиране и изнасяне на готовата продукция от конопени растения. В сградата са установени и обособени жилищни помещения за общо 20 души, които са имали възможност да се грижат за растенията.

По случая има задържан от съда.