Гешев коментира „десанта“ на Христо Иванов: Смешна ситуация. Явно се опитва да установи работническо-селска власт, но Росенец не е Зимният дворец

0
101
Христо Иванов и Димитър Найденов се разправят с охраната в "Росенец". Снимка: архив

Прокуратурата няма намерения да бъде въвличана в дребни политически игрички, казва главният прокурор

„Прокуратурата няма намерения да бъде въвличана в дребни политически игрички. Наближава година на избори. Явно влязохме в предизборна ситуация доста по-рано“. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в Габрово по повод морския „десант“ на Христо Иванов до брега на парк „Росенец“ и последвалата реакция от страна на президента.

„Опитът на един, засега неуспял политик, да щурмува Зимния дворец, е неуспешен към този момент поради няколко причини. Най-малкото това не е Зимният дворец, той е с гумена лодка, а не с „Аврора“. Явно се опитва да установи работническо-селска власт. Дали ще успее, не мога да ви кажа“, коментира с ирония главният прокурор.

„Какво правят политиците, мен не ме интересува. Политиците правят това. Ако българските граждани го оценяват, да гласуват. Правят най-доброто, за да постигнат политически ефекти. Политиците не ме интересуват, независимо дали става въпрос за това лице с гумената лодка или президента, или министър-председателя, прокуратурата си върши работата на база събрани доказателства. Политическите последствия не ни интересуват. Не очаквайте от нас да правим политически изказвания. Да коментираме политици и да влизаме в тяхната игра, защото те искат да се чувстват значими“, каза Гешев.

„Ситуацията, която видях вчера, беше смешна, а поведението на служителите на НСО – това е проблем на евентуална вътрешна проверка“, заключи той.