Гешев: Никой не е недосегаем

0
108
Иван Гешев

Ще извършим пълна проверка на приватизацията на Пловдивския панаир, заяви главният прокурор в Кричим

Прокуратурата ще извърши пълна проверка на приватизацията на Пловдивския панаир. Това увери главният прокурор Иван Гешев в Кричим, където е във връзка с операция срещу битовата престъпност. По-рано през деня стана ясно, че депутати от ГЕРБ и „Обединените патриоти” искат да се провери как е приватизиран Пловдивския панаир от Георги Гергов.

„До момента, в който тръгнах за тук, нямаше депозиран сигнал от депутати. – Подходът ще е еднакъв в идентични случаи – ще извършим пълна проверка, ще съберем всички документи, ще анализираме ситуацията, ще бъдат снети обяснения. Предстои пълна проверка и по този случай”, заяви Гешев.

„Никой не е недосегаем от закона”, допълни главният прокурор. „Ако се потвърдят данни за престъпления, ще подходим както във всеки случай независимо дали става въпрос за Гергов, премиер, министри, богати или социално слаби, а следим единствено дали се спазва законът. Прокуратурата прилага еднакви стандарти към всеки гражзанин.“

За Гешев случаят с къщата в Барселона и рутинен и единствено представлявал интерес за медиите. Кой да бъде разпитан по тази проверка ще реши наблюдаващият прокурор, каза Гешев по повод публикацията в испанска медия, която свързва премиерът Борисов с въпросната къща.

Относно бившия екоминистър Нено Димов и обвиненията, че прокуратурата е „извършила политическо убийство”, Гешев коментира, че прокуратурата не се интересува как политиците ще интерпретират действията й. „Имаме си нашата работа, а тя е, когато има доказателства и данни за нарушения, да спазваме закона. Какво смята една партия – изобщо не ме интересува”, каза главният прокурор.