Главният архитект на район „Триадица“ подаде оставка заради убитото от ток момче

0
46
Димитър Божилов е кмет на район "Триадица" от "Демократична България".

Бележката за подаване на електричество към незаконния павилион била подписана, когато той отсъствал

Главният архитект на столичния район „Триадица“ Иван Шишков е подал оставка заради случая с убитото от ток момче, съобщи кметът на района Димитър Божилов на пресконференция. Инцидентът стана на територията на района, а Божилов е издигнат за кмет от „Демократична България“.

Божилов обясни, че смъртта на детето поставила на дневен ред изключително много въпроси, които трябва да бъдат изяснени. Не само като чиновници, но и като хора ние сме потресени от инцидента и искаме истината да излезе наяве, настоя кметът.

По думите му справедливост трябва да бъде въздадена, а виновниците да понесат своята отговорност. По повод писма на Столична община към районната администрация с искания за информация за незаконни обекти Божилов уточни, че район „Триадица“ е отговорил на писмата с работа на терен. Писмото, изпратено от „Архитектура и градоустройство“, съдържа списък с 23 обекта на територията и по същество представляват редица реклами и съоръжения, като 11 не са били налични, останалите 6 не били с точни координати, за още 6 били съставени констативни актове.

Издадени са десетки констативни акта и са налагани глоби на незаконните търговски обекти на територията на община „Триадица“, подчерта Божилов. В медийното пространство била изнесена информация за служебна бележка, издадена от районната администрация. Бележката е била издадена и подписана в период, когато главният архитект на общината, който заема длъжността от 2008 г. досега, не е бил на работа. Кой я е подписал, каква е била връзката и каква е съпричастността на обекта към фаталния инцидент, ще констатират разследващите органи, категоричен бе Божилов.