Главният прокурор и още 50 магистрати дариха кръв /видео/

0
25
Снимки и видео: ПРБ

Над 50 прокурори, следователи и служители на прокуратурата се включиха в акцията „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”

Главният прокурор Иван Гешев се включи в кръводарителската акция „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”. Гешев дари кръв във ВМА заедно с над 50 прокурори, следователи и служители на администрацията, както и на Бюрото за защита на свидетелите.

Всички те се включиха в първия ден на акцията по безвъзмездно кръводаряване в столицата. Сред първите заедно с Гешев бяха сегашният ръководител на апелативната спецпрокуратура Даниела Ангелова, както и ръководителят на спецпрокуратурата Димитър Петров.

Кръводаряване от магистрати и съдебни служители тече и в УМБАЛ „Св. Анна“. Акцията е по инициатива на ръководството на прокуратурата и е във връзка с установения от центровете по трансфузионна хематология спад на желаещите да дарят кръв от началото на март.

Кръводаряването преминава при стриктна организация, така че да се гарантира в максимална степен сигурността на всеки един кръводарител. Гражданите трябва да знаят, че извършените в световен мащаб научни проучвания не съобщават за предаването на коронавируси (какъвто е и COVID-19) чрез трансфузия или трансплантация. Това означава, че желаещите могат да дарят кръв, без да има риск за здравето им.

Безвъзмездното кръводаряване от прокурори, следователи и съдебни служители във ВМА и УМБАЛ „Св.Анна“ ще продължи и в следващите дни, като към инициативата по места ще се включат и много магистрати и служители от цялата страна.

Ръководството на прокуратурата изказва благодарност към всички, които са дали своя личен принос в кампанията „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”.