Главният прокурор поиска радикални мерки и режим на почти военно положение

0
66
полиция
Иван Гешев

Банско да бъде поставен под карантина, настоя Иван Гешев

Трябва да се готвим за най-лошото и ако не се случи, толкова по-добре. Това заяви в правна комисия главният прокурор Иван Гешев, който дойде в Народното събрание по време на обсъждането на закон за мерките по време на извънредното положение.

Времето ни изтича като пясъчен часовник, ако вече не е изтекло, посочи той и предупреди, че ще повторим сценариите на пострадалите европейски страни.

Иван Гешев дори смята, че ще стигнем до военно положение. Ситуацията се променя с часове, притеснен е обвинител номер едно. Тя напомня Италия. Затова и според него законът днес е закъснял, а утре ще е безсмислен.

Икономиката е за хората, заяви главният прокурор. Държава се възстановява, но човешките животи не се възстановяват, допълни той.

Главният прокурор настоя за радикални мерки. Трябва да се мине в режим на почти военно положение, настоя Иван Гешев. Банско да бъде поставен под карантина, иска още той.

Не ни трябват допълнителни проблеми, сподели главният прокурор. Меко казано сме в извънредна ситуация, смята Иван Гешев. Да се вземат адекватни и радикални мерки, настоя той. Това е начинът за спасяването на нацията, каза още главният прокурор.