Главният прокурор: Протестите и политическите игри няма да попречат на работата ми

0
137
Иван Гешев Снимка: туитър

Приоритети са елиминиране на битовата престъпност и борба с корупцията по високите етажи на властта, казва Гешев

„Протестите и политическите игри няма да попречат на работата ми“, заяви главният прокурор Иван Гешев във Велики Преслав.

Той е в региона на Шумен, където се провежда специализирана полицейска операция в три общини на територията на областта, свързана с битовата престъпност.

Пред журналисти Гешев подчерта, че за тази година неговите приоритети са елиминиране на битовата престъпност и борба с корупцията по високите етажи на властта.

По думите му прокуратурата е отчела спад на кражбите на автомобили, както и на телефонните измами.

„Благодаря на колегите от МВР, защото заради извънредното положение ситуацията е много тежка. Въпреки трудностите работата продължава и се отчита спад на кражбите и грабежите.

Имаше дни, в които кражбите на автомобили бяха по 30 само в София. Днес има дни, в които в цялата страна няма нито една“, отбеляза обвинител номер едно. Подобен е случаят и с телефонните измами, като тази година те са 30, а броят им преди години бил огромен.

„Прокуратурата заедно с партньорите от МВР смята да намали до минимум битовата престъпност“, обеща още главният прокурор и изрази готовност да направи отчет пред депутатите.