Глобиха 30 клиенти на ресторанта в хотел „Маринела“ в София, работел след 22 часа

0
52
Снимка: БТВ

Съставени са актове на собственика и служителите

Изненадваща среднощна акция на полицията и РЗИ излови около 30 посетители след 22 часа в ресторанта на хотел „Маринела“ в София.

Посетителите на заведението са глобени. С актове са се сдобили още служителите на ресторанта, както и собственикът.

Според свидетели униформените нахлули в панорамния ресторант на 19-ия етаж малко след 22 ч, съобщи bTV.

Според действащите в момента противоепидемични мерки ресторантите към хотели могат да работят до 22 ч, и то само за гости на хотела.

Клиентът Светослав Велков обясни, че точно си е плащал сметката, когато инспекторите нахлули. Той беше категоричен, че е гост на хотела и не разбира защо е бил задържан за проверка.

Управителят на заведението Христо Йорданов обясни, че не е имало организирано мероприятие и клиентите на различни маси не се познават. „Тази ми е 50-ата година в този занаят. За пръв път ми се случва подобно нещо и мисля, че повече няма да работя“, допълни той.

Полицията състави актове на присъстващите, а РЗИ глоби фирмата, управляваща ресторанта, и както и трима служители за неправилно носене на маски.

„Нарушена е заповед на министъра на здравеопазване – след 22 ч заведението не може да работи, независимо – гости на ресторанта, на хотела, на София или на Република България“, каза Ина Балабанова, главен инспектор, РЗИ.

Актът на физическите лица е от 300 до 1000 лв., а за собствениците глобата достига 2000 лв.

Според източници на bTV провереният ресторант не е под ръководството на хотела, а е нает от частно лице.