Големите „доказателства“ на Божков: Снимки на съобщения с Vladi Goranov

0
129
Васил Божков Снимка: БНТ

Черепа е велинградски измамник. Той може да фалшифицира всичко. Правил е измами още преди 10 ноември, коментира бившият му сдружник Цветомир Найденов

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков, който се намира в Дубай, публикува във Facebook съобщения, за които твърди, че си е разменил с финансовия министър Владислав Горанов.  Съобщенията между двамата са с дати 24 февруари 2018 г., 29 март 2018 г., 29 май 2018 г. Комуникацията продължава на 15 януари и на 16 януари тази година.

В големите „доказателства“ на Божков се говори, за ски, „девойка“ и „Сашо“.

„Видях каченото във Facebook. То е смешно направо. То е с нулева степен на доказателство. Коя е девойката, за която пише вътре? Може да бъде и Лилана или една от стотиците му любовници. Не се вижда никъде нейното име в този разговор. Не се знае и номера на кого е, нищо, че пише името на финансовия министър. Аз не виждам никъде повод за притеснение за каквото и да било, дори, ако това е разговор с Владислав Горанов“. Това заяви пред „Телеграф медиа“ бизнесменът Цветомир Найденов, подал сигнала срещу Божков. Коментарът му бе във връзка с публикуваните от обвиняемия съобщения, за които той твърди, че са от кореспонденция с финансовия министър Владислав Горанов.

„Възможно е това да е фалшификация, защото Черепа е велинградски измамник. Той може да фалшифицира всичко. Правил е измами още преди 10 ноември. Както е нареждал карти и зарчета по време на хазарта, всичко може да направи“, убеден е Найденов.

На въпрос защо Божков атакува финансовия министър, той отговори: „Защото Владислав Горанов му отне правилно лицензите за неплащане на данъци.

Шефът на efbet допълни още, че Божков, който се укрива от правосъдието, заслужава 8 смъртни присъди. „Заради Черепа Народното събрание трябва да върне смъртното наказание, съдът да му даде присъдата, а после пак да го отмени. Той е единственият български престъпник, който заслужава това“, отсече Найденов.

Васил Божков, който в момента се намира в ОАЕ, е с 11 повдигнати обвинения. Властите поискаха неговото екстрадиране. Жената до бизнесмена – Елена Динева, както и бившата му секретарка Йоана Чолакова са в ареста, а синът му Антон Божков е на свобода срещу гаранция от 1 млн. лв.

Божков е обвинен, че от януари 2014 г. е ръководил престъпна група за принуда, изнудване, подкупи, пране на пари, търговия с влияние и други престъпления. Основната част от обвиненията обаче са свързани с нарушения на закона за хазарта. Прокуратурата твърди, че от 2014 г. насам не са били платени такси на държавата за над половин милиард лева.