Васил Божков: Минеков, продължавай да се навеждаш и да се наслаждаваш

0
547
Васил Божков

На държавна хранилка хората се променят коренно, констатира бизнесменът с 19 обвинения

Моите уважения към скулптора Минеков, а към министър Минеков – да продължава да се навежда и да се наслаждава, написа във Фейсбук Васил Божков по повод вчерашната пресконференция на министъра на културата, който го обвини в корупция.

„Уважавам хората на изкуството. За съжаление, когато се закачат на държавната хранилка, те се променят коренно. Професор Минеков от протестър и борещ се против #хунтата и Гешев изведнъж реши, че е част от „управляващия елит”. Започна да защитава тези, срещу които до вчера протестираше“, предупреждава включеният в американските санкции Васил Божков, който се укрива в Дубай. В България той е обвинен в извършването на 19 престъпления.

„Десетки години върша работата на държавата – събирам и спасявам културно-историческото наследство на България. Тази дейност министър Минеков обяви за „престъпна”. В другите държави за такава дейност дават медали“, изтъква Божков. В заключение той призовава последователите си да бъдат смели и да се запознаят с историята на колекцията му.