Дариткова: Ако БСП са загрижени за проблемите на корупцията, да погледнат първо себе си

0
48
Даниела Дариткова Снимка: Канал 3

Очакваме национално отговорните и разумни политици и партии да подкрепят правителството, каза тя

Вотът за корупция, който внесе днес БСП, не притеснява ГЕРБ, обяви на брифинг председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

„Искам да заявя, че нямаме никакви притеснения по отношение на внесения от БСП вот на недоверие – пети поред. Неотдавна имаше внесен вот по същата тема. Аргументите, които изложиха и тогава колегите, бяха несъстоятелни. Затова не събраха нужната подкрепа. Този вот беше загубен от тях. От друга страна, искам да припомня, че дори Европейската комисия потвърди успехите на България в справянето с корупцията, заради това де факто мониторингът върху съдебната ни система отпадна“, посочи д-р Дариткова.

Ако БСП са загрижени за проблемите на корупцията, да погледнат първо себе си и да започнат промяната от редиците си, призова председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Очакваме национално отговорните и разумни политици и партии да подкрепят правителството, усилията ни наистина да изведем България в успешна посока в условията на справяне със здравна, социална и икономическа криза“, изтъкна Даниела Дариткова.

По думите ѝ България не е била във фокуса на дебата за Механизма за сътрудничество и проверка, както твърди евродепутатката Елена Йончева.

„Искам да опровергая и една от малкото активности на бореца срещу корупцията Елена Йончева. Тя твърди, че е инициирала дебат в комисията по правосъдие и вътрешен ред на тема „Състоянието на върховенството на закона в България“. Това категорично не отговаря на истината. Няма такъв дебат. Единствено преди две седмици координаторите на комисията са приели решение, изцяло рутинно, както всяка година да се проведе дебат с ресорен комисар относно Механизма за сътрудничество и проверка, без България да е във фокуса на тези дебати“, уточни д-р Дариткова.