Дариткова: Дано в следващия парламент да има много повече консенсус

0
27
Даниела Дариткова Снимка: Дарикнюз

ГЕРБ ще работи за възстановяването на нормалния диалог между партиите и институциите

Мандатът на 44-ото Народно събрание не бе лек. От първите дни на следващото ГЕРБ ще положи усилия за възстановяването на нормалния диалог между партиите и между различните институции. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в декларация на последното заседание на този парламент.

„През последната 1 година милиони бяха принудени да променят начина си на живот и да приемат това, което днес наричаме нова нормалност. В борбата с COVID-19 живота си загубиха стотици лекари, медицински сестри и медицински персонал, въпреки това българската здравна система успя да устои на натиска“, каза още д-р Дариткова.

„В моменти на подобни изпитания българското общество се нуждае от единство и разбирателство. Като израз на различните групи в обществото българският парламент е мястото, където различията трябва да бъдат очертани, но и да бъдат надскочени. 44-ото Народно събрание невинаги беше на нивото на предизвикателствата“, допълни д-р Дариткова, цитирана от Фокус.

Председателят на ПГ на ГЕРБ изтъкна, че през последните 4 години депутатите в българския парламент често са отправяли обиди един към друг. „Често забравяме, че обиждайки политическите си опоненти, забравяхме, че обиждаме и онези, които са гласували за тях. Въпреки това не бива да пропускаме моментите, в които бяхме единни. Успяхме да проведем успешно председателство на Съвета на ЕС“, каза тя.

По думите й депутатите са били единни за извънредното положение и на тема образование.

„Надяваме се, че в следващия парламент ще има много повече консенсус. Това ще зависи от усилията на всеки един народен представител. Проблемите и предизвикателствата пред страната ни няма да отминат след изборите и в края на предизборната кампания. Ще призова всички вас да мислите и за дните след изборите, защото след изборите тези, които ще получат доверието на българския народ, ще трябва да носят отговорността за управлението на страната, авторитета на институциите.