Двама възрастни мъже с коронавирус са починали през последното денонощие в Русе

0
21
Снимка: Pixabay

37 заразени от областта са настанени в болници

Двама мъже с коронавирус са починали през последното денонощие в Русе. Единият от тях е от дома за възрастни хора „Възраждане“, където има огнище на заразата, съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Починалият мъж от социалното заведение е на 80 г. Той е бил интубиран в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетската болница „Канев“.

Вторият починал пациент е на 67 г. Той е диагностициран с коронавирус на 9 юли тази година. Мъжът е бил в увредено общо състояние.

От Областния оперативен щаб информират, че за последното денонощие с коронавирус са установени още двама души от дом „Възраждане“. Става дума за 81-годишна жена, която е потребител на социалното заведение, и жена на 63 години, работеща като трудотерапевт в дома. И двете са в добро общо състояние. 81-годишната жена е настанена за лечение в инфекциозното отделение на Университетската болница „Канев“, а служителката е под домашна карантина.

Така общият брой на диагностицираните с коронавирус от дома за възрастни хора вече е 23-има. Шестима от заразените са от персонала, а останалите 17 са потребители – девет жени и осем мъже, които са на възраст между 70 и 90 години.

През последното денонощие в Русенско има потвърдени още шест нови случая на коронавирус. Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 от региона вече е 155. Активните случаи към момента са 100. На домашно лечение са 63 души, а 37 са настанени в болница.