Двама умират в челен сблъсък край село Микре, трети в болница

0
185
Снимка: архив

421 загинали по пътищата у нас от началото на годината

Двама души са загинали на място, а трети е откаран в болница след челен удар между две коли край село Микре, съобщи МВР.  Катастрофата е станала около 7 ч тази сутрин.

Тежкъ пътен инцидент отне живота на мзлад вчера вчера вечерта на около 5 км след изхода на софия, преди бензиностанциата посока Перник.  За нея бе съобщено във фейсбук групата „Катастрофи в София”. Ето какво пише свидетел на катастрофата:

„Мъж и жена катастрофират около 15,00 ч. С БМВ Е60. Обаждат се на сина им и той вика пътна помощ. Докато тя вади БМВ-то, синът им седи на входа на затворения паркинг с АУДИ А4 авант, извън лентите, плътно до мрежата. В 18,55 ч БМВ Х5 удря Аудито и двете коли политат в дерето между затвореният паркинг и магиатралата. Линейката идва последна около 19,28 ч. Преди това пожарникарите дойдоха първи, махнаха вратите на аудито, но линейката се забави. Момчето от аудито имаше пулс, но не беше контактен, докато дойдат медиците (БЪРЗА ПОМОЩ) над 30 мин., обаждането към тях е в 18:56 ч. Момчето и момичето от БМВ-то са добре, мъжът е с кумоциом, а момичето само с натървания, след преглед във ВМА. За съжаление момчето – Любо издъхна. Няма начин там БМВ-то да се е движело с по-малко от 140 км/ч при това премятана на аудито и да е толкова смачкано. Лека му пръст на момчето от аудито.

421 българи са загинали при катастрофи по пътищата в страната, съобщи инспектор Мария Ботева от ГД „Пътна полиция“.

Днес е Европейския ден без загинали по пътищата, който се отбелязва на територията на всички страни в Европейския съюз.

„Засилено е полицейското присъствие в цялата страна в Европейския ден без загинали на пътя. От страна на „Пътна полиция“ в днешния ден, основно в изпълнение на нашите правомощия са засилени мерките и на много места патрулните автомобили ще обикалят улиците, за да може да се създаде усещане в хората, че някой се грижи за тях“, посочи Ботева.

За да респектират шофьорите, полицейски автомобили ще патрулират по улиците на градовете и във всеки един момент нуждаещите се могат да се обърнат за помощ към тях.

От Пътната полиция обясняват, че тази година администрациите на общините са особено активни да се включват в акции по запазване на живота на пътуващите по пътищата в страната.