Две деца са с коронавирус в Кюстендил

0
14
Снимка: туитър

Имат връзка с жена, заразила се по време на химиотерапия. С COVID-19 са и съпругът и синът й

Две деца от Кюстендил са с положителна проба за COVID-19, стана ясно по време на пресконференция на кмета на общината Петър Паунов. Четири са новите случаи на вирусната инфекция в града.

Двете деца са на 9 и на 14 години.Те са свързани с настанената вече за лечение в кюстендилската болница жена, заразена с COVID-19, след химиотерапия в софийската болница „Свети Иван Рилски”. Освен двете деца с положителна проба са съпругът и синът на тази жена.

„Към момента почти без симптоми е останалата част от семейството, но както предупреждава многократно щабът се оформят семейни огнища. Трябва да бъдем изключително внимателни при контактите”, каза Петър Паунов.

В момента в кюстендилската болница за лечение са настанени осем души. Двама души са с по две отрицателни проби и се очаква тяхното изписване. По думите на кмета 173-ма души са в момента под карантина. До момента под карантина са били 846 души. Общинската администрация е обработила седем сигнала, подадени от хора за доставка на храни и медикаменти.