Делян Добрев: Причината да изляза от политиката беше атаката на Елена Йончева

0
64
оставка
Делян Добрев

Решението на съда ме удовлетворява, след всичко, което се изля върху мен и семейството ми, казва бившият депутат от ГЕРБ

„Аз не съм органът, който назначава хора в община Хасково. Елена Йончева твърдеше, че тъй като моя братовчедка работи в общината, има схема за източване на средства. Прокуратурата тогава спря проверката, тъй като не намери престъпление“.

Това каза по Би Ти Ви областният координатор на ГЕРБ – Хасково, Делян Добрев. Коментарът му идва, след като преди два дни той осъди за клевета настоящия евродепутат от БСП Елена Йончева. Ексдепутатът заяви, че Йончева е извадила скандала 10 след след като неговите близки са напуснали общината. Като причина за напускането обаче Добрев посочи тяхното негъгласие с работата на кмета Добри Беливанов, съобщава Tribune.bg.

„Не кадрувам и не искам да кадрувам повече“, подчерта бившият министър на икономиката и енергетиката. Той допълни, че се е почувствал реабилитиран още след резултатите от местните и европейските избори в Хасково.

„Решението ме удовлетворява, защото чувството е добро, когато получиш справедливост и след всичко, което се изля върху мен и моето семейство“, каза още Добрев.

Той обясни, че въпреки че Елена Йончева е била кандидат от Хасково, резултатите на изборите по това време са показали, че нейната партия губи два пъти повече от ГЕРБ. „Последните 2 години не се появявах никъде, отказах се от политиката. Причината да си подам оставката беше тази атака на Елена Йончева и може би на БСП“, допълни той.

След като излиза от политиката, Добрев започва да работи при баща си, който има семеен бизнес – произвежда пелети за отопление. Все още не е сигурен дали отново ще се кандидатира за депутат.

„По-лесно е да не ме видите като кандидат-депутат от Хасково, но това ще означава, че тази клеветническа кампания е успяла. Могат да ме мотивират по-скоро хората в областта. Иначе моето неучастие може да се приеме като бягство от отговорност. Според Добрев от област Хасково няма много хора, които са отишли при Цветан Цветанов. По думите му всички се разбират и няма напрежение.