Депутатът Красимир Велчев: Два пъти Борисов подаде оставка, трети път няма да има

0
118
Красимир Велчев Снимка: Канал 3

Посещението на Корнелия Нинова в Перник е наглост, коментира членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ 

Премиерът Бойко Борисов няма да подава оставка, каквито и сценарии да се разиграват за предизвикване на трусове в държавата. Това стана ясно от изявлението на зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия Красимир Велчев. Велчев, който е пернишки депутат, отиде на място там и обяви пред медиите, че управляващите търсят начин да решат кризата, но ГЕРБ в региона са управлявали само 4 от 30 години.

Велчев направи аналогия между ситуацията с водата в Перник и кризата с боклука в София, разразила се по време на мандата на Бойко Борисов като градоначалник. „Това не е случайно“, смята депутатът и продължи: „Подобен сценарий се гласи и в момента. Премиерът Борисов е наредил пълна проверка на всички ВиК дружества в страната“.

„Два пъти премиерът Борисов подаде оставка, трети път няма да има“, отсече членът на ръководството на ГЕРБ.

Посещението на Корнелия Нинова в Перник е наглост, смята депутатът от региона в коментар на вчерашната среща между лидера на социалистите Корнелия Нинова с кмета Станислав Владимиров, на която бе обсъдена водната криза, а Нинова призова за организирането на благотворителна кампания „Дари вода за Перник“.

„Неслучайно г-жа Нинова беше тук. Тя се появява навсякъде, където има протести. Така е още от времето на Мая Манолова. Когато ти не си направил нищо, да идваш и да претендираш за морал, не е правилно. Поне аз не го разбирам“, категоричен бе Велчев.

Той призова „да не се приписва на правителството“ цялата вина за кризата с водата, както и припомни, че едва в 4 от последните 30 години градът се управлява от ГЕРБ.

Велчев припомни още, че в миналото правителството е имало идея всички ВиК дружества да се обединят в едно държавно, за да се използват средствата по европейските програми, но някои от кметовете в страната са били против.

„Ние не отричаме нашата вина. Виждате, че когато се установи вина, премиерът Борисов взима светкавични мерки, на място, веднага“, обясни още той и допълни: „Правителството прави всичко възможно, отпускат се средства. Нашите министри са непрекъснато горе, на обектите“.

Депутатът обяви, че „Стомана“ – Перник дарява земите, през които ще мине новият магистрален водопровод, за да бъдат те собственост на общината. Правителството вече е отпуснало 3,2 млн. лева, предстои да бъдат заделени и още средства.

„Не е причина само сушата, ние няма да се оправдаваме с природните бедствия. Правим всичко необходимо“, увери депутатът и пожела на новия кмет на града успех в мандата му, но с едно наум: „Винаги, когато БСП дойдат на власт, оставят дългове“.