Депутатът Хасан Адемов за коронавируса: Кашлицата е мъчителна

0
27
Хасан Адемов

Народният представител е сигурен, че има изградени антитела. Хвали управляващите за мерките срещу епидемията

„Аз съм един от хората, които в началото на епидемията смятаха, че коронавирусът е леко заболяване, което протича като ежегодните вирусни заболявания. Моята клинична пътека беше към средно тежките случаи“, заяви народният представител Хасан Адемов, който преболедува COVID-19 и се върна на работа, в ефира на bTV.

Той обясни, че в момента, в който е вдигнал температура, си направил снимка и установил, че е с бронхопневмония.

„Притеснението идва от това, че има неизвестност как ще протече заболяването. Кашлицата е изключително мъчителна и е един от основните симптоми, които водят до по-нататъшно усложняване“, сподели Адемов.

Той казва, че при него не е имало влошаване на здравната картина. Депутатът заяви, че има изградени антитела, както и добър имунен отговор.

Адемов е на мнение, че управляващите са се справили по отношение на противоепидемичните мерки, но по отношение на икономическите мерки има какво още да се направи. Въпреки това смята, че в момента те действат и дават резултат.

„13 497 работодатели са подали заявление за 219 800 работници и служители по мярката 60/40. В края на юни се очаква цифрата да набъбне“, коментира той.

Адемов допълни, че може да се промени дизайнът на мярката, така че още повече хора да успеят да се възползват от нея.

„Неслучайно държавата заедно с намаляването на ДДС за ресторантьорите се ангажира с това да вдигне минималния осигурителен доход. По този начин приходите ще бъдат увеличени. Предстои да стане ясно дали бизнесът ще бъде на базата на анализа на края на годината“, каза още Адемов.

В Народното събрание ДПС ще подкрепи предложението за ресторантьорския бизнес. Депутатът заяви, че браншът е пострадал директно от заповедта на здравния министър, заради която те затвориха и спряха работа.