Асим Адемов пред европарламента: Полицейският произвол на изборите от страна на Бойко Рашков е срам и позор за страна, членка на ЕС!

0
951
Асим Адемов

Граждани бяха привиквани и заплашвани в полицейските управления да дават обяснения за коя партия ще гласуват, каза той

„Полицейският произвол над българските граждани по време на изборите в България, координиран от министър Бойко Рашков, е срам и позор за страна, членка на ЕС! Това заявих по време на дебат от трибуната на ЕП в Страсбург“, написа в профила си във фейсбук евродепутатът Асим Адемов от ГЕРБ/ЕНП.

„Уважаема г-жо комисар, естествено и аз осъждам полицейското насилие срещу ромите и срещу всички граждани, разбира се. И в този аспект искам да ви разкажа за такъв полицейски произвол в моята страна, България! На 14 и 21 ноември в България имаше едновременно избори за парламент и президент. В предизборната кампания станахме свидетели на невиждан полицейски произвол от страна на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков“, заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.

„Под предлог че има контролиран вот, въоръжена жандармерия нахлу в домовете на роми и други граждани, които бяха привиквани и заплашвани в полицейските управления да дават обяснения за коя партия ще гласуват“, добави той.

„Като резултат от този полицейски произвол, координиран от министър Рашков, на изборите в България имаше рекордно нисък процент гласували хора. Г-жо комисар, този полицейски произвол над българските граждани е срам и позор за страна, членка на ЕС, и настоявам да обърнете внимание на действията на министър Рашков, за да се вземат мерки това да не се случва повече“, заключи Асим Адемов.