Десет работници от завода за автомобилни части в Пазарджик са с COVID-19

0
49
Снимка: туитър

Броят на заразените с коронавирус в Пазарджишка област е 89

Десет човека от завода за автомобилни части „Костал“ в Пазарджик са с положителни проби за COVID-19 след извършено масово тестване на работниците, съобщи областният управител Стефан Мирев на онлайн брифинг след заседание на Областния кризисен щаб.

Той уточни, че всички са в добро здравословно състояние и са под карантина. Производствените линии, където са установени случаите, са затворени. Извършва се и дезинфекция.

„В момента в предприятието работят не повече от 100 души“, допълни областният управител. Той посочи още, че резултатите от започналото епидемиологично проучване в завода ще определят по-нататъшния му режим на работа.

Стефан Мирев информира, че броят на заразените с коронавирус в Пазарджишка област е 89. От тях са хоспитализирани 13, а 28 са на домашно лечение. Излекувани са 30 пациенти. Под домашна карантина към днешна дата са 1985 човека. Няма нови случаи на заразени медицински лица.

Директорът на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова увери, че болниците разполагат с достатъчен капацитет от легла за прием на болни. „Нови 25 проби са изпратени за изследване през последното денонощие“, каза още д-р Петрова.

„През последната седмица Областната дирекция по безопасност на храните е извършила 90 проверки, при които не са констатирани нарушения на изпълнението на противоепидемичните мерки в заведенията за хранене“, информира директорът й д-р Петко Митев.