Десислава Атанасова: Кажете ми едно нещо, което Радев да е свършил

0
2143
оставка
Десислава Атанасова

Когато е трудно, хората избират ГЕРБ и Борисов, казва депутатката

Когато е трудно и хората страдат, те се обръщат към ГЕРБ и Борисов.Това коментира пред БНТ депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова. Дали ще има 4-ти мандат на правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов според нея зависи от волята на гражданите. Атанасова напомни, че за тях властта никога не е била самоцел и отрече твърденията на Мая Манолов, че ГЕРБ пази властта на живот и смърт.

Депутатката напомни, че именно Манолова е инициирала Костинбродската афера, която отнела тогава на ГЕРБ 10%. „Ние сме готови за всяка роля, която отредят избирателите“, отговори Атанасова на въпрос дали са готови да влязат в ролята на опозиция.

Тя изтъкна, че досега ГЕРБ не са организирали парламентарен вот. При първия кабинет на ГЕРБ ,изборите са организирани от Тройната коалиция, а следващите – от служебни кабинети.

„За политици с опит, които говорят, че единствено гласуване по пощата и машинният вот биха спасили изборния процес, е несериозно“, каза Атанасова и добави, че във всяка секции като наблюдатели и застъпници има представители на всички партии.

Тя даде да се разбере, че на вота за НС ще има нови лица в листите на ГЕРБ, както и силно участие на гражданската квота.

Изпълнили сме коалиционното споразумение почти в пълен обем, каза още тя.

На въпрос кое е по-важно кабинет „Борисов 4“ или кабинет „Дондуков 2“, тя заяви, че няма по-важно. „Кажете ми едно нещо, което Радев да е свършил. Не се сещам за друго, освен: Мутри,вън! и това, че няма вирус. Ако ми кажете нещо друго – ще кажа и аз, че мандатът на Румен Радев е успешен, но няма такова“, заяви Атанасова.