Главният съветник на президента: ПП се бяха впили в Радев като пиявици, за да печелят от авторитета му

0
169
Александър Маринов Кадър: бТВ

Шокиращо е, че ПП съзнателно се готви брутално да наруши законите, коментира Александър Маринов

„Това, което чухме от записите, разпространени от Радостин Василев, е безпрецедентно. Шокиращо е, че една партия съзнателно се готви брутално да наруши законите“, заяви в сутрешния блок на Нова тв Александър Маринов, който е съветник на президента Румен Радев и премиера Гълъб Донев.

„Вижте изявленията по отношение на така наречените партньори. Николай Денков каза за Мария Габриел, че тя ще бъде взета като политически заложник”, допълни Маринов.

Той обясни и какво точно означава станалата известна от записа фраза „ала-бала с президента”.

„Всеки от нас поне веднъж в живота си е бил лъган от човек, на когото се е доверил. Радев ги възприе като хора, на които може да се разчита – не за да бъдат неговата партия, а за да реализират промените, които една голяма част от обществото искаше да се случат. Разломът не е настъпил, защото те са казали „Гледай си работата, не сме твоите момчета за всичко”, а защото тръгнаха да преследват свои собствени цели. Те се бяха впили в него като пиявици по време на предизборната кампания, за да ползват част от неговия авторитет. Според мен не по-малко от половината гласове, които получиха през есента на 2021 г. се дължат на това, че имаха доверието на президента и го излъгаха”, твърди Маринов.

Според него Румен Радев не готви политически проект за местните избори.

„Не оценявам високо аналитичните способности на Асен Василев и Кирил Петков. Това е една манипулация с цел да се подтикнат участниците в заседанието да вземат решение. Размахват се плашила и Радев е най-голямото от тях. Смятам, че един разумен човек не би си представял дори тази хипотеза да е вярна, че той ще стъпи и ще се опре на хора, които имат по 2-3 и повече мандата от партията на неговите основни опоненти през годините. Между другото, президентът, откакто е на този пост, навсякъде, където ходи се среща с кметове, независимо от коя партия са”, поясни съветникът.

По думите му между президента и главния прокурор няма лични отношения. Държавният глава няма нужда от подкрепата на обвинител номер 1, смята Маринов.