Джок Полфрийман поиска ново дело за убийството на студента Андрей Монов

0
68
Джок Полфрийман Снимка: Дарик

Австралиецът твърди, че не е убил момчето умишлено и по хулигански подбуди, а при неизбежна самоотбрана

Джок Полфрийман отправи молба чрез адвоката си до главния прокурор Иван Гешев, в която призовава за ново дело за убийството на Андрей Монов. Австралиецът твърди, че не е убил студента по хулигански подбуди, а при неизбежна самоотбрана. Молбата на Полфрийман е изпратена до прокуратурата на 1 юни, като е публикувана и на фейсбук страницата на австралиеца.

В своето искане Полфрийман настоява за нов анализ на запис от камера, който според него е бил анализиран погрешно. Австралиецът изказва и съмнения за това, че свидетелите – приятели на убития Монов, са казали истина пред съда, а експертизата на записите е манипулирана.

Джок Полфрийман беше осъден на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов в центъра на София в края на 2007 година. Австралиецът беше предсрочно освободен 6,5 г. преди изтчане на срока на наказанието му, а през миналата седмица Върховният касационен съд отказа искане за нова процедура по пускането му от затвора. Към днешна дата Полфрийман все още се намира в България, като текат процедури по експулсирането му от страната.