Прокуратурата повдига обвинение на шефа на „Вътрешна сигурност“-МВР за побой

0
1170
Георгиев влиза в Столичното следствие. СНИМКА: ТЕЛЕГРАФ

Георги Георгиев, дясната ръка на Бойко Рашков, ще отговаря за нанасяне на лека телесна повреда на пожарникар

Прокуратурата повдигна обвинение за побой на директора на Дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР Георги Георгиев, съобщава „Телеграф“.

Става въпрос за случай от април миналата година, за който той ще отговаря пред закона за нанасяне на лека телесна повреда на пожарникар в Костинброд, потвърдили от обвинението пред медията.

Георгиев е подведен под отговорност по чл. 131, ал. 1 от НК, за нанасяне на побой от длъжностно лице по повод изпълнение на службата.

Медията е потърсила шефът на „Вътрешна сигурност“ за коментар. След като чул въпроса, Георгиев отказал всякакъв коментар и затворил телефона.

Георгиев, който е известен в МВР като дясна ръка на министър Бойко Рашков, ръководел акция на 1 април 2021 г.. При нея трябвало да бъде арестуван корумпиран полицай. Агентите направили клопка в Костинброд. В същото време от мястото, където трябвало да стане ареста, минал напълно случайно пожарникар.

Георгиев обаче издал заповед да се задържи. Докато се боричкат, според обвинението шефът на Вътрешна сигурност му нанесъл няколко удара. След неуспешното фиаско, огнеборецът подал жалба до прокуратурата. Георгиев беше забелязан вчера да влиза в столичното следствие с адвокати. Ако бъде признат за виновен, Георгиев може да получи от 1 до 5 години затвор.

Георгиев влиза в Столичното следствие.