Доналд Тръмп е приет в болница

0
40
Доналд Тръмп
Доналд Тръмп

Мисля, че върви добре, написа американският президент в туитър

Заразеният с коронавирус американски президент Доналд Тръмп беше приет във военната болница „Уолтър Рийд” в щата Мериленд. Лекарите на държавния глава са поискали преместването му в болница, в случай че се наложи да му бъде оказана спешна помощ.

Междувременно стана ясно, че се разраства огнището на зараза в Белия дом. Близката на Тръмп съветничка Келиян Конуей също се оказа с коронавирус. Други 4 души, присъствали миналата събота на събитие в Розовата градина, също са болни. 11 души пък са се заразили след дебата между Тръмп и Джо Байдън във вторник. Трима журналисти, които работят в Белия дом, също са дали положителна проба за коронавирус. Шефът на Републиканския национален комитет Рона Макданиел също е болна, съобщи bg-voice.com.

Шефът на предизборния щаб на Доналд Тръмп – Бил Степин също е с коронавирус.

Късно в петък вечерта личният лекар на Доналд Тръмп съобщи, че президентът е преместен в болницата след консултации с лекари от „Уолтър Рийд“ и „Джон Хопкинс“. Лекарите са започнали да му дават лекарството „Рендесевер“, но президентът не е поставен на кислород.

Междувременно предизборният ща на Тръмп обяви, че планираните предизборни мероприятие с негово участие или се отменят, или ще протекат във виртуален формат. Под въпрос е графикът за следващата седмица.

Преди да отпътува от Белия дом, президентът публикува обръщение в Туитър.„Искам да благодаря на всички за огромната подкрепа. Заминавам за болница „Уолтър Рийд“. Мисля, че всичко е наред с мен, но трябва да сме сигурни, че всичко е добре“, каза той. „С първата дама всичко е наред. Благодаря на всички, оценявам го високо и никога няма да го забравя“, допълни Тръмп.

Тръмп пусна статус в Туитър и от болничното легло, в който пише: „Мисля, че върви добре. Благодаря на всички. Любов!!!“