ДПС заряза пленарната зала заради Валери Симеонов

0
19
симеонов
Валери Симеонов

Причината е, че лидерът на НФСБ за първи път зае мястото си в президиума като зам.-председател на Народното събрание

С мълчалива протестна акция на парламентарната група на ДПС започна днешното пленарно заседание.

Причината – лидерът на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов за първи път зае мястото си на президиума в пленарната зала в качеството си на заместник-председател на Народното събрание. Веднага след това депутатите от ДПС станаха от местата си и излязоха от залата.

Още от самото началото групата на ДПС зае позиция твърдо против избора на Симеонов за заместник-председател, който се проведе в края на ноември миналата година, като и тогава те напуснаха, без да участват нито в дебатите, нито в гласуването. През целия мандат на настоящия парламент партията продължава да се обявява против участието на националисти във властта.
​​​​​​​
Депутатите започнаха обсъждането на доклада за дейността на БАН за 2019 г. След изчерпване на законодателната част от програмата ще се състои редовният парламентарен контрол, в който ще участват вицепремиерите: Марияна Николова и Екатерина Захариева, както и министрите – Боил Банов, Емил Димитров, Десислава Танева, Емил Караниколов, Теменужка Петкова, Красен Кралев, Петя Аврамова, Данаил Кирилов и Красимир Вълчев.