Евродепутати от ГЕРБ: Какво свърши в европейския парламент Радан Кънев за България

0
166
Радан Кънев Снимка: ПИК

Тая работа не е като селфитата пред президенството, Радане, написа Андрей Новаков

Остри коментари срещу евродепутата Радан Кънев публикуваха във фейсбук негови колеги от ГЕРБ. Поводът е изказването му, че договореното финансиране за България в Брюксел не е успех и че страната ни е завършила нула на нула в преговорите за бюджета на ЕС до 2027 г.

Асим Адемов

„Днес, когато се гласуваше вота на недоверие, внесен от БСП, правителството на Бойко Борисов получи вот на доверие не само от депутатите, но и от ЕС! Бойко Борисов успя да защити за страната ни общо 29 милиарда евро до 2027 год., както и 200 милиона евро целеви за Северозападния район.

Това означава, че спрямо досегашния период България ще получи 9% повече финансиране! Това е вот на доверие към правителството и страната ни от ЕС!

Жалко, че колегата ни Радан Кънев, също от групата на ЕНП в ЕП, не отчете по достойство това признание за България“, написа Асим Адемов.

ЕС
Андрей Новаков

„Мъжко е да се носи на критика, мисля че съм го усвоил. В случая обаче бих приел политическа критика към правителството и премиера Borissov само от колеги, които имат поне някакъв бегъл опит в преговори и управление на евросредства. Бегъл. “Едно инвестирано евро” опит.

Тая работа не е като селфитата пред президенството, Radan“, се казва в поста на Андрей Новаков.

Европа
Ева Майдел

„Постигането на европейски успехи не е лесно. Изисква убеждаване на много хора в ЕС и аргументиране на българския интерес. Да ни подкрепят за едно или друго решение: разговори с евродепутати, срещи с политици от други държави, убеждаване и търсене на компромис с премиери и президенти. Трудно, бавно, невинаги изцяло успешно. Това правим ние. Искам да попитам Радан Кънев, който днес е написал как България нищо не е постигнала въпреки очевидния добър резултат, колко пъти той говори с чужд лидер и го убеди да промени мнението си в полза на България? Колко пъти той опита да направи коалиция с някого в полза на България? Единствената коалиция, която виждаме, че можете да градите, е не с някой в Европа, а с Божков, Мая Манолова и Корнелия Нинова. Тя не е за защита на българския интерес в Европа, а за властта в България“, посочи Ева Майдел.