Европейската народна партия подкрепя българското правителство

0
2802
ес
Доналд Туск

Радан Кънев не присъствал на заседанието на парламентарната група

Днес парламентарната група на Европейската народна партия /ЕНП/ на заседание в Брюксел е заявила пълната си подкрепа за българското правителство, съобщи във фейсбук Александър Йорданов.

Председателят на партията Доналд Туск е подчертал, че ЕНП е необходимо да прояви солидарност с „нашите приятели“ от ПП ГЕРБ, защото основното за ЕНП е солидарността.

От дебата отсъства Радан Кънев – единственият, който в ЕНП би изразил различно мнение, пише евродепутатът Александър Йорданов. Отсъствието му е обяснимо с факта, че инициативата, която предприе за дебат в европарламента по „политическата криза в България“ бе подкрепена само от противници на ЕНП – социалисти, зелени, крайно леви и ляволиберали. С което практически свали маската, която си бе наложил на „десен политик“. Вероятно се чувства гузен, пише евродепутатът Александър Йорданов.

Изказалите се депутати от ЕНП единодушно подкрепили тезата за солидарност с управляващата в България партия. И подчертали, че редовните избори са мястото, където гражданите трябва да покажат своите политически предпочитания. От българските депутати се изказали д-р Андрей Ковачев, Асим Адемов и Александър Йорданов.