Делян Пеевски за Доган: Опита да ми каже да не подкрепяме кабинет на ГЕРБ, но съм отговорен само пред хората

0
176
Делян Пеевски КАДЪР: БНТ

Ако нямаме правителство с първия, втория или третия мандат, ние подаряваме на Путин и на всякакви спасители България, каза лидерът на ДПС

„Такова нещо се опита да направи. Аз ще изпълня волята на хората. Хората в цялата страна съм ги видял – искат правителство. България трябва да има правителство. Ние трябва да се грижим за хората. Аз като лидер на ДПС съм отговорен само пред хората на ДПС. Това е спазване на устава на ДПС. ДПС се управлява от своя председател“.

Това каза в кулоарите на парламента Делян Пеевски, след като по-рано днес депутатът от групата Рамадан Аталай обяви пред Би Ти Ви, че почетният председател на движението Ахмед Доган е препоръчал да не се подкрепя правителство с първия мандат.

„В личен план – не. В партиен – ще изпълня волята на хората“, отговори той на въпрос има ли разрив в отношенията му с Доган.

„Аз съм председател на ДПС“, лаконичен бе той на репортерски въпрос взел ли е движението от Доган.

„ДПС трябва да изпълни волята на своите избиратели. Нашите избиратели са ни пратили тук, за да имаме правителство. Ако нямаме правителство с първия, втория или третия мандат, ние подаряваме на Путин и на всякакви спасители България“, лаконичен бе Пеевски.

Той говори публично за първи път от 20 юни насам, като досега не бе коментирал нито би ли подкрепила партията му кабинет на малцинството на ГЕРБ, нито разцеплението в партията през последните седмици.