Патриотите: Служебният кабинет назначава хора на ДПС във властта!

0
142
Снимка: НФСБ

Дават пример с назначения в областните управи в Смолян и Видин

Коалиция „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“ се обявяват категорично против скандалните назначения, които се извършват по места от служебното правителство, се отбелязва в съобщение до медиите на патриотичната формация. Изразява се безпокойство, че след почти десетилетие отново тече процес на открито връщане на ДПС в управлението на България. Посочва се и пример с „човек на Доган“, който е назначен в областната управа на Смолян, след като служебното правителство на Румен Радев е предприело тотална подмяна на втория ешелон на властта у нас.

„Младен Исаев – бивш общински съветник от ДПС и председател на Общинския съвет в Девин, е новият заместник областен управител на Смолян. Въпросното назначение внесе напрежение сред местните хора и извади на показ истината за същината на новия служебен кабинет“, уточняват от ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ. В съобщението им се коментира и друг случай от Видин, където за заместник областен управител е назначен Шишман Чаушев, който отново е стар кадър на ДПС и това е известен факт в цялата област.

„Ние, „Българските патриоти“, категорично се противопоставяме на подобни безпринципни назначения, които легитимират една откровено антибългарска партия, чиито кръгове от фирми и откровената турска намеса чрез нея в българския политически живот успяхме да ограничим през последните години.

Припомняме, че един от основните принципи, които обедини ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ е именно недопускането на етническата партия ДПС в управлението на България“, подчертават от новата политическа формация.

В допълнение се посочва, че на парламентарните избори през 2009 г. ДПС са спечели 610 521 гласа и партията с лидер Ахмет Доган се е превърнала в балансьор, от който е зависела българската политика. През 2017 г. с участието на патриотична коалиция в изборите ДПС са взели два пъти по-малко – 315 976 гласа.

„Влязохме в 44-ото Народно събрание и изместихме ДПС от мястото ѝ на политически и управленски фактор. Не позволихме и втора етническа партия да влезе в българския парламент.

В рамките на 43-ото и 44-ото Народно събрание като политически субекти и трите партии показахме, че работим за това българският национален интерес да не бъде погазен. С действия – а не на думи“, посочват от ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ. Партиите изтъкват, че са ограничили броя на секциите в Турция и са спрели заплахата хора, които не говорят български, да гласуват у нас и да определят кой да ни управлява. Освен това те отчитат, че са пресекли опитите на турския президент Ердоган недопустимо да се меси във вътрешните работи на държавата ни.

„Тези наши достижения обаче бяха погазени от „новите партии“ в краткото и пагубно 45-о Народно събрание. Разреши се безконтролното увеличаване на броя на секциите, което даде възможността на Турция отново да стане фактор в държавата ни. Акт, който граничи с национално предателство.

Днес виждаме, че тази политика продължава – кадри на ДПС влизат официално в управлението на държавата ни.

Ето защо ние заявяваме, че ще продължим да отстояваме българския национален интерес и ще се противопоставим на всякакви опити той да бъда погазен! Няма да позволим национално предателство под каквато и да е форма!“, уверяват от патриотичната формация.