Едното момиче, ударено от джип снощи в София, се възстановява, другото почина на път за болницата

0
132
деца
Снимка: архив

Автомобилът е минал на зелено и се е движил с 50-60 км/, твърди шофьорът

14-годишното момиче, което пострада тежко при катастрофата на булевард „Никола Вапцаров“ в петък вечер, е в стабилно състояние.

Детето е претърпяло операция през нощта в „Пирогов“, съобщи тази сутрин д-р Явор Пукалски, ортопед-травматолог от спешната болница. Момичето има тежко счупване на подбедрицата. Прието е в „Пирогов“ и с комоцио. Детето е оперирано по спешност и към тази сутрин се възстановява, контактkа е. Опасността за живота е изключена, заяви д-р Пукалски.

Момичето остава под наблюдение, за да се следи общото ѝ състояние, тъй като следствие на пътнотранспортно произшествие, усложнения могат да се появят впоследствие. В рамките на месец лекарите очакват 14-годишното момиче отново да е на крака и да се движи спокойно.

13-годишно момиче, блъснато от същия автомобил снощи, почина на път към болницата.

Инцидентът стана към 19.40 часа на бул. Никола Вапцаров“ в платното в посока към „Цариградско шосе“. Децата са минали през необезопасен процеп и са излезли на булеварда, твърди шофьорът. Според него светофарът е сигнализирал зелено за преминаващите автомобили, а колата му се е движела с не повече от 50-60 километра в час. Когато видял, че момичетата са паднали е спрял и се е обадил на телефон 112. Направената проба с дрегер за алкохол е отрицателна. Джипът се е движил в най-лявата лента на булеварда. В него са пътували баща и син.