Екипът на „Спешна помощ“ намерил Милен Цветков в кома, линейката пристигнала за 5 мин

0
170
Снимка: 24 часа

Журналистът е имал 4 несъвместими с живота травми, в това число разкъсана аорта, починал е на входа на „Пирогов“

Екипът на „Спешна помощ“ е намерил журналиста Милен Цветков в кома. Линейката е пристигнала за 5 минути, заяви директорът й д-р Георги Гелев

„Сигналът в „Спешна помощ“ е подаден в 18:16 часа, диктуване след приемането – 18:19 минути, реанимационният екип от лекар, сестра и шофьор парамедик е бил на мястото в 18:23 часа. На практика са пристигнали за 5 минути”, каза д-р Гелев.

По думите му лекарката е заварила на платното близо до тротоара мъж по гръб, на когото граждани са му оказвали първа помощ – изкуствено дишане уста в уста. „Тя го заварва в кома”, обясни д-р Гелев. „Веднага са започнали да му правят сърдечен масаж и обдишване. След няколко минути са го поставили на гръбначната шина, вкарали са го в линейката, включен е на монитор, за съжаление вече е имал единични сърдечни удари, продължили са да го обдишват, правили са медикаментите мускулно. Няколко пъти са опитали интубация, но не се е получила”, каза още директорът на „Спешна помощ“.

Милен Цветков издъхнал пред входа на „Пирогов”.

„Дотогава никой не знае, че това е Милен Цветков. Промените, които са били по него, са го променили до неузнаваемост. Всички знаят кой е Милен Цветков, биха го разпознали”, коментира д-р Гелев.

Oт yдара Цветков е получил тежка гръдна травма. Белите му дробове са били контузени, счупени са му били ребрата от 3-о до 11-о. Имал е 4 несъвместими с живота травми, в това число разкъсана аорта, която е причинила кръвоизлив, сочат данните от аутопсията.

Според медици е възможно Милен Цветков да е останал 5 мин в съзнание. Травмите му обаче са били смъртоносни и той на практика е нямало как да бъде спасен.