Жертвата на изнасилвачите от Афганистан – момиче от дом за сираци

0
59
Снимка: архив

Заплашили я с нож

Двама бежанци от Афганистан са изнасилили 17-годишно момиче от дом за сираци в София. Това е станало миналия вторник, а няколко дни по-късно те били арестувани.

В хода на разследването са задържани три момчета. Оказало се, че едно от тях само е гледало какво вършат останалите две. По-късно то е освободено, а на останалите две Софийският районен съд е наложил мярка „надзор и контрол от инспектор в Детска педагогическа стая”.

Двамата непълнолетни бежанци, които били настанени в приемния център в квартал „Военна рампа“, нападнали момиченцето и го завлекли в изоставена сграда, намираща се близо до кръстовището между улиците „Първа българска армия“ и „Шлосер“. Там го заплашили с нож и започнали да се гаврят с него. След като изнасилили детето, избягали. То споделило какво се е случило с него и след един ден от центъра за настаняване подали сигнал.

Двамата изнасилвачи били със статут на кандидат-бежанци и затова ги настанили в центъра на „Военна рампа“. Той е от отворен тип, движението на обитателите му не е ограничено, но имат режим на излизане и прибиране.

Прокуратурата обяви, че ще протестира пускането им районния съд.