Жестоката катастрофа в Пловдив на тийнейджъри с кола, управлявана от шофьор без книжка, е взела втора жертва

0
109
Снимка: архив

Тялото на 16-годишното момче намерено в коритото на Марица

Жестоката катастрофа от миналата нощ в Пловдив на тийнейджъри с кола, управлявана от шофьор без книжка, е взела втора жертва.

Към 2 чaca през миналата нощ нa тeл. 112 e пoдaдeн cигнaл зa блъcнaл ce в cтълб aвтoмoбил крaй кръcтoвищe мeжду бул. „Мaрицa“ и бул. „Изтoчeн“. C кoлaтa по първоначални данни ce придвижвaли три 19-гoдишни мoмчeтa. Нa мяcтo e зaгинaл eдиният пътник. Другият и шoфьoрът, кoйтo нe притeжaвaл cвидeтeлcтвo зa упрaвлeниe, ca били откарани в бoлницa зa oкaзвaнe нa cпeшнa мeдицинcкa пoмoщ.

По-късно при разпит на шофьора той заявил, че в колата са пътували 4 момчета, а не три. Тялото на четвъртия – 16-годишен пътник, е било намерено в коритото на Марица, където излетяло след удара. Младежи от кв. Столипиново видели да стърчи крак от гъстата растителност край реката. Младежите слезли и тогава видели, че е момчето от катастрофата. Главата му била цялата в кръв. Очевидците смятат, че е стоял 9 часа долу. Ако са го потърсили навреме, е могло да бъде спасено, ако е било живо.

Младежът на 16 г. е имал по-големи двама братя в Германия. По-рано тук на мястото на катастрофата са били майката и бащата. Техен съсед е дошъл да разпознае жертвата,  но при гледката обаче силно му е прилошало.