Живко Тодоров: Всеки има право на протест, но не бива от това да страдат останалите граждани

0
37
Живко Тодоров Снимка: ГЕРБ

Днес ще говоря с протестиращите край Стара Загора, заяви кметът на града

„До този момент не съм разговарял с хората, които протестират на пътя към АМ „Тракия“ край Стара Загора. Полицията има съмнения, че те не искат просто да преминат през магистралата, а искат да я блокират. Това са били призивите в социалните мрежи”. Това обяви пред NOVA Живко Тодоров – член на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ и кмет на Стара Загора.

„Днес смятам да говоря с протестиращите и да се опитаме да намерим някакъв нормален диалог”, каза още той.

И допълни: „Всеки има право на протест, но не бива от това да страдат обикновените граждани. Не е правилно да има такава ескалация и да се блокира цялата държава”.

„Съдебната система трябва да бъде независима. Считам, че в момента, с определени условности, това се получава. Виждате, че и в кабинета „Борисов” имаше много арестувани министри и в крайна сметка привлечени като обвиняеми“, посочи още кметът на Стара Загора.

„Повдигат се обвинения, правят се проверки и именно това е нормалният начин на функциониране на демокрацията“, каза той.

Според него в диалога от последните седмици са се казали много неща и много политици са стигнали до крайности. „Тези крайности трябва да бъдат забравени и да се даде крачка назад, защото предстоят много тежки месеци на икономическа, здравна и политическа криза“, категоричен беше Живко Тодоров.

Запитан относно записите, за които се смята, че са на премиера Бойко Борисов, Тодоров коментира: „Трябва да се направи проверка и да се установи дали са истински, кой ги е правил и т.н. Ако премиерът беше в зависимост, тези записи нямаше да излизат”.

„Според мен всеки политически опонент би имал интерес да пусне тези снимки или записи, независимо откъде ги има. Мен не ме интересува кой го е записвал, това е в сферата на клюките“, каза още Тодоров.