Задържани са трима цигани, пребили семейство с бухалки във Видин

0
56
Камери заснели побоя.

Заради инцидента ромската махала е блокирана от полиция

Трима души са задържани за побой над семейство във Видин, съобщи главният прокурор Иван Гешев.

Млад мъж се оплака от жесток побой, който му е бил нанесен посред бял ден в центъра на Видин, докато бил на разходка с двете си деца – близнаци на една годинка, предава NOVA.

По думите на потърпевшия Владимир Скорчев, той е пресрещнат до автомобила си и е бит с бухалки от група мъже. Нападателите посегнали и на жена му.

Владимир, който е брат на зам.9кмета на Видин Светослав Скорчев, споделя, че ден преди побоя имал пререкание на пътя. Лек автомобил щял да го блъсне и той ударил по капака. Шофьорът се заканил, че ще се саморазправя с него. Ден по-късно Владимир е нападнат до автомобила си на излизане от дома му.

„Помолих ги само да оставя детето. Тогава бях ударен с бухалка по главата. Видях, че през това време бият и жена ми, която държеше другото дете“, разказва той. Когато слиза от колата, съпругата му Кристина вижда, че Владимир е заобиколен от група мъже.

От ударите, които му нанасят, младият мъж пада на земята и изпуска едно от децата си. Кристина взима двете деца и бяга. Нападателите заплашват семейството й с убийство, твърдят потърпевшите.

Владимир и Кристина са благодарни  за бързата реакция на полицията, но се страхуват за живота си. От побоя, който според Владимир е продължил 4 минути, по тялото му има синини.

Свидетели на случилото се разказват, че ситуацията е била много стресираща. Те са категорични, че подобно нещо е недопустимо.

Част от задържаните са били под карантина. Те са се прибрали от чужбина преди дни. Заради инцидента ромската махала във Видин, където живеят задържаните, е блокирана от полиция. Проверяват се всички влизащи и излизащи автомобили.