Зам.-кмет: София е строен за три пъти по-малък трафик

0
41
Целта на категоризацията и най-замърсяващите коли да бъдат спирани в определени дни от движение.

Ще увеличим лентите за излизане от „Тодор Каблешков“, уверява Кристиян Кръстев

„Хората в София трябва да знаят, че градът е проектиран за много по-малко жители и придружаващата инфраструктура е строена за три пъти по-малко трафик. Ако не се дисциплинираме като пешеходци, водачи, като колоездачи много трудно ще може да постигнем успех“, каза заместник-кметът по транспорта в Столичната община Кристиян Кръстев, предаде Агенция „Фокус“.

„Ще работим за построяване на още паркинги. Обсъждаме всички възможни варианти. Ще търсим публични и частни партньорства за изграждане на такива. Ще разширяваме зелените зони“, обясни той.

„Днес и следващите няколко дни работим върху две кръстовища, с които да повишим пропускателната способност. Ще увеличим лентите за излизане от „Тодор Каблешков“, защото в момента се образува постоянна, всекидневна тапа“, допълни Кръстев.

„По същия начин „Панчо Владигеров“ и „Царица Йоанна“, там ще направим регулиране на кръстовища по различен начин, за да може да повиши пропускателната способност“, каза още Кристиян Кръстев.

„Времето, което спестяваме по светофарите от вече коригираните трасета, ще ги прехвърлим към другите дестинации. Има много работа, която може да се свърши. Освен това до месец ще направя виртуална приемна, за да общуваме по-лесно. Ще има нещо като референдум, където ще пускаме всички нови идеи. За да можем да обсъждаме всичко предварително“, допълни Кристиян Кръстев.