Защитникът на бедните Кирил Добрев с часовник за над 20 000 лева

0
1602
Кирил Добрев с часовник за 20 000 лева.

Зам.-председателят на БСП обещава на съпартийци, че ще вземе след изборите главата на Нинова

Зам.-председателят на Българската социалистическа партия-БСП, бивш червен депутат и член на предизборния щаб на партията демонстрира лукс и любов към луксозните швейцарски часовници, които струват поне четири депутатски заплати. А се прави на защитник на социално слабите и бедните.

Добрев носи на ръката си две неща – червен конец против уроки и швейцарско бижу „Зенит“, за над 20 000 лева.

Както Breaking.bg писа в няколко материала социалистът и защитник на бедните е изградил солидна бизнесимперия на столичната ул. „Бачо Киро“ №49. Основните му дейности са производство и продажба на ток, чрез контролираните от него и подставени хора ВЕЦ-ове печели милиони от държавата, която е задължена да му купува електроенергията над преференциални цени.

Другият голям бизнес на Кирил Добрев, наричан галено от съпартийците си Кире Корпорацията, е доставката на горива за държавни институции и общини. Сайтът разкри как той с подставена фирма е спечелил поръки за доставки на горива от Народното събрание до Висшия съдебен съвет и редица община. За десет години фирмата му е спечелила над 34 милиона лева от това.

Може би затова Кирил Добрев избра да бъде член на Изпълнителното бюро-ИБ на БСП вместо депутат в парламента. Така Корпорацията демонстрира луксозен начин на живот и скъпи играчки като часовника „Зенит“. Справка в интернет магазини показва, че такова бижу се продава за 21 840 лева.

добрев
Толкова струва бижуто на Кирил Добрев.

Според публикация в агенция ПИК Добрев е разследван от КПКОНПИ за корупция. Източници от „Позитано“ №20 разказаха пред Breaking.bg, че заради публикациите свързани с бизнеса на защитника на бедните милионер между лидера на БСП Корнелия Нинова и Кирил Добрев е настъпил сериозен разрив. Корпорацията бил твърдо убеден, че атаките срещу него идвали от Нинова.

Той се заканил пред съпартийци, че ако Нинова загуби предстоящите избори „ще и поднесе главата на тепсия на следващия лидер“. От своя страна партийната шефка се стяга за здрава битка след вота. Обещала, че ще разчисти всички „стари кадри“ от „Позитано“№20, начело с Добрев, които работели срещу нея и за Станишев.