За ДПС предстоят „най-важните избори след 1989-а“, Нинова обвини ГЕРБ за пороите и свлачищата

0
102
парламент
Снимка: архив

БСП щяла да иска информация за всеки похарчен от държавата лев

На старта на новата пленарна сесия лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ отправи остри критики към управляващите.

„С тази сесия ще затворим страницата на един доста противоречив и разнопосочен период от нашата най-нова история. Междуинституционалната война разрушава държавността. Напрежението в обществото расте, разделението се задълбочава. Коронакризата направи по-видимо истинското положение на нещата. Последната изминала година ще запомним с безразборното харчене. Проблемите не само не се решават, създават се нови проблеми, въпреки че решенията са ясни и известни“, посочи Карадайъ в декларация.

„Предстоят най-важните избори след 89-а. ДПС ще продължава отговорно да изпълнява мисия за гарантиране на правата на човека, териториалната цялост на държавата и нейния суверенитет, за развитие на икономиката“, добави председателят на ДПС.

„Ние ще работим за честни и прозрачни избори“, декларира в началото на последната сесия на 44-ото Народно събрание и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Ще запомним три картини по времето на това управление – чекмеджета с евро и кюлчета злато, свлачището на Рилския манастир и днешната картина на България, потопена под вода“, посочи соцлидерката.

Тя изтъкна, че за оставащото време на този парламент левицата ще иска информация за всеки похарчен лев.