Здравната инспекция затваря 28 обекта в пазара „Илиянци“ /видео/

0
12
България реално е във война.

Проверяваха тържището за хигиена и данъци

Специализираната операция бе проведена в търговски център „Илиянци“ в столицата, съобщава МВР.  Полицаите и инспекторите инспектираха всички търговски обекти на територията на тържището за спазване на санитарно–хигиенните норми, данъчно-осигурителното законодателство и наредбите за пожарна безопасност. Проверки са извършени и с цел установяване на евентуални икономически престъпления, незаконно пребиваващи и издирвани лица.

Акцията е заради съмнения, че възрастното семейство в „Пирогов“ се е заразило с коронавирус от сина си, който работи на „Илиянци“.

В хода на специализираната операция до този момент са инспектирани 31 обекта. За 28 от тях СРЗИ е издала предписания за спиране от експлоатация. Служители от инспекцията по труда са издали 2 предписания и 5 акта за установени административни нарушения за лица, работещи без трудови договори. От НАП са съставени 11 акта и съответно 11 съобщения за запечатване на търговски обекти. 9 са съставените актове от служители на пожарната. Полицаи от отдел „Икономическа полиция“ са образували едно досъдебно производство.