Земеделското министерство е затворено за дезинфекция

0
13
Министерството на земеделието

Няма данни заразеният зам.-министър да е контактувал с министъра или с журналисти

Министерството на земеделието е затворено заради заразения с COVID-19 заместник-министър. Още днес ще бъде извършена пълна дезинфекция. Министър Десислава Танева и служителите на министерството са под карантина. Взети са им проби.

„Със зам.-министъра се чухме снощи, за да уточним с колко души е контактувал. Състоянието му беше добро”, обяви пред Нова ТВ директорът на Дирекция „Сигурност” в министерството Васил Ризов.

Няма информация болният да е контактувал с министър Десислава Танева.

„В неделя зам.-министърът се е почувствал зле. Бил е за последно в министерството в понеделник. Няма да преустановяваме работата с граждани. Имаме приемна, която се обработва непрекъснато”, поясни Ризов.

Той коментира, че е запознат с маршрута, по който в понеделник са минали журналистите по време на брифинга в министерството. „Те са посетили зала, която се намира на първия етаж. Не би следвало да има проблем”, смята Ризов.

Това е втори случай на инфектиран в министерството. „Първият не сме го обявявали, защото въпросният човек повече от месец не беше посещавал сградата. По никакъв начин не сме имали контакт с него”, коментира Васил Ризов.