Изгубил се в планината край Своге отказа да го спасяват

0
42
Снимка: архив

Акцията на спасителите е преустановена, не е ясно къде се намира мъжът

Сигнал за изчезнал мъж над село Свидня западно от град Своге, постъпил на 8 март вечерта, вдигна на крак отряд „Лакатник“ на Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК.

След установяване на контакт чрез мобилен телефон с изгубения той отказал помощ.

Спасителите са били в готовност през цялата нощ. На следващия ден сутринта е стартирала акция за издирване. В нея са се включили осем планински спасители от отряда с два високопроходими автомобила и спасителен инвентар. В хода на акцията изгубеният е бил локализиран по данни от разговори с него от предишния ден. Бил е обходен целият предполагаем терен, като от една страна са били обходени пеш всички пътеки и дерета в района, а от друга се извършило разширено търсене в околоните местности по всички проходими горски пътища.

Местонахождението му не е било в обхвата на целевия терен спрямо първоначалните данни, което е предположило динамично движение на мъжа. Няма конкретни данни в каква посока или къде се е намирал изгубеният.

Поради липса на каквато и да е друга информация за посока и място акцията и била преустановена в 18:00 часа на 9 март до второ нареждане от централата на ПСС в София.