Иззеха над 230 000 цигари на Капитан Андреево от началото на годината

0
14
Снимка: митници

600 кутии открити в турски камион, превозващ зеленчуци за Англия

През първите дванайсет дни на годината митническите служители на ТД „Южна морска“ и Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ задържаха 232 740 къса – 11 637 кутии цигари без български акцизен бандерол и близо 20 кг тютюн за пушене, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

При един от случаите, на 12 януари, около 03:40 часа на Капитан Андреево пристига товарен автомобил с турска регистрация, управляван от турски гражданин, който представил редовни документи за превозваната стока – зеленчуци за Великобритания.
Превозното средство е селектирано за проверка и пролъчено с рентгенова апаратура, при което е поставена отметка с подозрение върху предната челна стена на хладилното ремарке. При последвалата физическа проверка, след разтоварване на стоката и демонтаж на алуминиевите буферни прегради, във фабрични кухини в товарното помещение, са открити 600 кутии – 12 000 къса цигари без бандерол.

При друг случай, на 9 януари, митническите служители откриват 230 кутии – 4600 къса цигари, укрити в шофьорската кабина, по шасито и двигателя на товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Турция, превозващ стока за Великобритания.

В същия ден, при проверка на микробус „Renault“ с осем пътника, управляван от шведски гражданин, митническите служители откриват 6.450 кг тютюн за наргиле, в разфасовки от 6 пакета по един килограм и 9 пакета по 0.50 грама, укрити в личния багаж на шофьора.