Митничари развалиха празниците на нашенец, който опита да излети за Лондон с 20 литра наливна ракия и над 1000 кутии цигари

0
80
Иззетата стока Снимки: митници

Рентгенът на летище Варна уловил недекларираните акцизни стоки в куфарите на мъжа

20 литра наливна ракия и 1160 кутии цигари иззеха митничари на летище Варна от багажа на българин, пътуващ за Лондон. Голямото количество недекларирани акцизни стоки било намерено при рентгенова проверка на чекираните куфари на мъжа. Цигарите били с бандерол, а ракията била в двулитрови пластмасови бутилки.

Количеството на алкохола е най-голямото, установено в пътнически багаж тази година, а опитите за нелегален износ на цигари с търговска цел през варненското летище зачестяват, отчитат от митницата. Само от август са конфискувани 13 376 кутии, които са повече от количествата за цялата 2021 г. Рекордът държи нашенец, който през октомври опита да излети за Хамбург с 2676 кутии цигари.

На установения сега нарушител ще бъде наложена глоба. Размерът й за държави извън ЕС е от 200 до 250 на сто от продажната цена на цигарите, чийто разрешен лимит е 10 кутии, припомнят от митницата.