Изроди ограбиха телевизора и храната на 95-годишна старица, преди това я заплашвали и притискали устата й

0
92
Снимка: архив

Задържани са, повдигнато им е обвинение

Двама братя и съучастникът им са задържани за грабеж на 95-годишна жена. Утре прокуратурата ще иска от девненския районен съд да остави в ареста братята Йордан и Величко Т. и съучастникът им Димитър Ст.

На 23 срещу 24 март в Девня тримата влезли в дома на самотно живеещата 95-годишна жена. Тя била набелязана за жертва от 27-годишния Димитър, който бил неин съсед и знаел, че възрастната жена живее сама. В този час тя спяла. Нахвърлили се върху нея, запушили и притискали устата й и искали да им даде пари. След като не намерили пари, отнели телевизор, зимнина и хранителни продукти от хладилника на старицата.

Сигнал за извършения грабеж жената подала около обяд на 24 март. В дома й имало паникбутон и тя го натиснала. Разказала за преживяното на дошлия охранител, който подал сигнал за престъплението в полицията.

Извършен бил оглед на местопроизшествието. Предприети били издирвателни мероприятия за установяване и задържане на тримата извършители.

След като полицията ги установила, обитаваният от Величко и Йордан апартамент е претърсен. Димитър доброволно предал вещите, които се намирали в него.

Двамата братя са осъждани, но реабилитирани по право. Съучастникът им Димитър е криминално проявен и води живот на клошар.