Черепа: Може да съм убил петима души, но после са ме ограбили на улицата

0
1951
Васил Божков Снимка: кадър

Божков щял да се върне в страната, ако свалят червената бюлетина за издирване от Интерпол

Васил Божков имал готовност да се върне в България, ако прокуратурата свали „червената“ бюлетина за издирване от Интерпол. Това условие постави укриващият се в Дубай с 19 обвинения хазартен бос на видеобрифинг в „Нове Холдинг“. Според него международното издирване е „административна пречка“ да се върне в България. В Дубай отишъл със собствения си самолет… случайно. Твърди, че никой не го бил предупредил да бяга от България. Имал планирано пътуване – съвсем случайно в държава, която няма договор със страната ни да връща издирвани.

„Аз съм обвиняем, но съм и потърпевш по друг случай. Може да съм убил пет човека, но после са ме ограбили на улицата”, заяви той. По думите му няма никаква пречка да го съдят по определени обвинения и пак да свидетелства, че е станал жертва, съобщава Tribune.

Божков за поредна година твърди, че има още неща срещу Борисов, Горанов и пиарката Арнаудова, но няма да ги каже. Подчерта обаче, че никога не е казвал, че има видео и аудиозаписи.

„Севда си влизаше всеки месец при мен, не ми е давала картички за Коледа. Ходил съм всеки месец при Горанов. Ние какво търсим, други доказателства ли“, заяви той и каза, че е сигурен, че прокуратурата лъжела.

„Аз съм човек, оплакал съм се, чакам резултат“, заяви той.

Парите давал „както казват в село – из ръка в ръка“. А 1 млн. спокойно се събират в джобовете на едно сако. „Направете експеримент, направете нещо на пачки по 500 евра и ще видите колко ще съберете“.

„Аз не съм престъпник, искам да се върна в България, всички обвинения са фалшиви. Няма 500 млн. загубени, аз съм плащал всички данъци. Няма съдебно решение, че дължим данъци“, твърди той.

По отношение на ареста на Борисов, бизнесменът, известен в българското общество с прякора си Черепа, дал показания в Европейската прокуратура на 8 март. За акцията на Бойко Рашков твърди, че е разбрал от медиите.

Най-много данни бил дал на американските власти, за да свалят санкциите, наложени му по закона „Магнитски“.

Освен това Божков се оплака, че Борисов му казал: „Трябва да вземеш „Левски“. Бил накаран да подпише и с Кирил Домусчиев за реклама на лотарията в Нова тв, а Валери Симеонов изпълнявал поръчки на ГЕРБ.

Кирил Петков не познавал, а Бойко Рашков „може би го познавал, може би не го виждал от 25 години“.

Любимият вестник на Черепа бил… „Дневник“.