И днес безплатни буферни паркинги в София

0
8
Снимка: архив

Мярката е свързана със замърсяването на въздуха

И днес паркирането в буферните паркинги към станциите на метрото ще бъде безплатно във връзка с повишените нива на фини прахови частици (ФПЧ 10), съобщиха от Столичната община.

Паркингите на метрото са шест и са разположени на бул. “Цариградско шосе“ при Интер експо център, на бул. “Джеймс Баучер“ и бул. “Черни връх“, при „Бизнес парк София“, два паркинга на метростнация „Бели Дунав“ и в центъра на метростанция „Стадион Васил Левски“, отбелязва БГНЕС.

Оттам призовават гражданите при отопление да използват суха дървесина и висококачествени въглища, а при възможност да преминат и на екологично отопление.

При установяване на нерегламентирано изгаряне на отпадъци може да се подава сигнал на телефоните на съответното РУ при СДВР или на денонощния телефон на Оперативен център на Столичен инспекторат 02/987-55-55.

Столична община отново призовава гражданите да предадат старите си гуми на определените за целта места. Така ще бъде предотвратена възможността от замърсяване околната среда, както и евентуално изгаряне. Столичен инспекторат организира за четвърти пореден път предаване на стари гуми в район „Нови Искър“ в кв. „Курило“ на адрес ул. „Чавдар войвода“ срещу пощенския клон на 5 декември от 10.00 до 16.00 ч.