Карантината за влизане в Румъния също отпада от днес

0
19
Дунав мост

Интензивен е трафикът на леки автомобили на изход от България на ГКПП Маказа и на ГКПП Кулата, съобщават от Гранична полиция

Отпада задължителната карантина за българи при влизане в Гърция и Румъния, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“.

На ГКПП Кулата, ГКПП Илинден, ГКПП Маказа, ГКПП Капитан Петко войвода и ГКПП Ивайловград в Гърция се пропускат граждани на ЕС, без да им бъде налагана карантина. Медицински екипи извършват избирателно тестване на влизащите в южната ни съседка пътници. Не се извършва преминаване през ГКПП Златоград.

Продължава забраната за влизане в Република Гърция на граждани от трети страни. Интензивен е трафикът на леки автомобили на изход от България на ГКПП Маказа и на ГКПП Кулата.

От днес отпада задължителната карантина за български граждани, влизащи в Румъния. На ГКПП Дунав мост-Русе и ГКПП Дунав мост-Видин трафикът за товарни автомобили е интензивен на изход. Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам.

Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през съвместните ГКПП Русе – Гюргево и ГКПП Видин – Калафат. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На границата с Република Сърбия на ГКПП Калотина, ГКПП Връшка чука, ГКПП Брегово, ГКПП Стрезимировци и ГКПП Олтоманци трафикът е нормален. Република Сърбия отмени всички наложени ограничения за лицата, желаещи да влязат на територията на страната с леки автомобили, микробуси и автобуси.

На границата с Република Северна Македония на ГКПП „Гюешево“, ГКПП „Станке Лисичково“ и ГКПП „Златарево“ трафикът на товарни автомобили е нормален. На влизане в Република Северна Македония не се пропускат чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. На излизане от РС Македония пътуващите могат да преминават само на ГКПП „Гюешево“ – ГКПП „Деве баир“.

Възстановено е пропускането на чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси на влизане в Турция. Трафикът на ГКПП „Капитан Андреево“ и на ГКПП „Лесово“ трафикът е нормален.

Във връзка със създалата се епидемиологична обстановка до второ нареждане е отменено посещението на моторен ферибот „Героите на Севастопол“ в Пристанище Варна.