Караянчева: Трябва да загърбим егоизма си и да гледаме напред

0
56
Цвета Караянчева

Това заяви председателят на Народното събрание на Шипка

„Трябва да загърбим егоизма си. Трябва да гледаме напред. Трябва да се обединим около идеали, които водят към обща цел. Това е важното за България”, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева от Шипка навръх националния ни празник.

„Когато са отменени официалните тържества, няма как да престъпваш препоръките на главния държавен здравен инспектор. Аз днес тук съм като гражданин заедно с колеги и приятели. Не е важно да четем помпозни речи, не е нужно да правим на инат. Идвайки тук, ние прекланяме глава пред подвига на героите”, добави тя, цитирана от Нова тв.

Караянчева припомни, че събитието на Шипка е под патронажа на председателя на Народното събрание.

„Президентът има своите събития в София. В неговото идване няма нищо лошо. Всеки има право, всеки български гражданин има право да дойде, това дори е задължение в днешния ден”, посочи тя.

Относно пандемията Караянчева коментира, че държавата стои зад гражданите.

„През септември беше най-лесно правителството да хвърли оставка и да приключи с парламента. Заради всички тези събития обаче, които предстояха, ние загърбихме политическия ПР и останахме, за да помагаме на гражданите”, каза още тя.

Председателят на парламента призова гражданите за търпение по казуса с ваксините, да се пазят, да носят маски, защото „остава още малко“.

„Юни-юли нещата малко ще се подобрят. А ваксините свършиха не по наша вина”, посочи Караянчева, като отчете, че всеки ден се имунизират около 15 000-20 000 души. Тя беше категорична, че с ваксините и коронавируса не трябва да се прави политика. „Нека политиците да си затворят устата по тази тема. Нека да помагат, а не да пречат. Нека това не е тема на изборите тази година”, допълни председателят на НС.

Според нея това, което са направили правителството, щабът и парламентът покрай кризата, е било добро. „Ние никога не сме затваряли тотално държавата. Пазим човешкия живот, но и бизнеса. Границата е много тънка. Не знаехме какво ни очаква, но първата вълна я преминахме много успешно. Втората засегна цял свят. Сега се очаква трета. Молбата ми е гражданите да се пазят”, заключи Караянчева.