Клоунада от Дубай – череп, пура и Божков

0
235
Васил Божков

Питат го на английски, той отговаря на български

Поредната порция клоунада се излъчи тази сутрин от Дубай. Укриващият се там хазартен бос Васил Божков започна дългоочакваното отговаряне на „най-важните въпроси в държавата“ навръх рождения си ден.

Първият въпрос, на който той реши да отговори, беше „Кой дърпа конците в България?“, съобщава Tribune.bg.

Отговорът обаче едва ли ще задоволи последователите му в мрежата, които продължават да възлагат огромни надежди, че Черепа ще разкрие дълбоки схеми и ще извади видео и документи срещу управляващите.

„Бойко, Шиши, още няколко типа около тях като Влади Горанов и Гешев. Това са опасни хора с много пари, които могат да дърпат конците в сянка непрекъснато. Слагат техни аватари и управляват. Не може едно дебело момче да стои в сянка – има 10 вестника и една компрометирана телевизия, да управлява цялата държава. Трябва да се преодолее страха. Не може Гешев да арестува един милион души“, обяви объркано Божков с пура в ръка.

Видеото е записано уж под формата на интервю, като в началото на записа въпросът е зададен на английски език. Явно целта е да се създаде внушението, че може би чуждестранен журналист е потърсил българина и го пита какво се случва в България. Отговорът обаче е на български и нищо повече не намеква защо е избран подобен подход.

Сцената за „интервюто“ също беше внимателно аранжирана – от пурата до черепа на заден фон. Самият запис е правен с няколко камери (или на няколко дубъла) и след това е монтиран, обяснява Tribune.bg.